22 ℃

Veluwe wordt mega-industriegebied

Binnen drie jaar verrijst een enorm industriegebied op de Veluwe. Een groep jonge ondernemers heeft het plan opgevat om het laatste stukje nutteloze Nederland om te bouwen tot een bloeiend industrieel centrum.

ondernemer-Paul-RosveldDe Veluwe is een gebied van maar liefst duizend vierkante kilometer, dat voornamelijk bestaat uit bos. “We praten over een enorm nutteloos gebied. Nederland is grotendeels volgebouwd. Wij zochten naar een locatie waar nog ruimte is voor nieuwe, grootschalige industrie. Dan kom je al gauw uit bij de Veluwe”, vertelt ondernemer Paul Rosveld (36).

Door de economische crisis stond het plan jarenlang op een laag pitje. “Investeerders durven nu weer in te stappen”, aldus Rosveld. “De Veluwe moet binnen drie jaar veranderen in een bloeiende economische regio. Er zijn plannen voor een enorme kernreactor bij Hoenderloo, waarmee we werken aan duurzame energie. Een investeerder uit Saoedi-Arabië wil een olieraffinaderij bij Otterlo. Alleen die levert al duizenden nieuwe banen op.”

Volgens Rosveld kan het ambitieuze plan op korte termijn worden gerealiseerd. “We hopen nog dit jaar te mogen beginnen met het kappen van de bomen. Maar eerst moet het ongedierte worden afgeschoten, zoals de reeën en wilde zwijnen.”

 
Deel dit artikel: