17 ℃

Veiligheidsregio stelt bevolking gerust met luchtalarm

Foto: Andre Muller / Shutterstock.com

Veel Nederlanders maken zich zorgen over de dreigende oorlog met Rusland. Om de onrust weg te nemen, ging vandaag overal in Nederland het luchtalarm af.

Om 12:00 uur klonken de sirenes. Het oorverdovende alarm was bedoeld om het ongeruste gevoel onder de dreigende (nucleaire) oorlog te verminderen. “NAVO-landen, waaronder Nederland, staan op de rand van een allesvernietigende oorlog met de Russen. Veel burgers maken zich daar terecht zorgen over. Het perfecte moment voor een sirenetest”, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio.

“Nog nooit was een derde wereldoorlog zo dichtbij. Rusland heeft al gedreigd hard terug te zullen slaan als Nederland zich in de Oekraïense oorlog mengt. Wij snappen dat deze situatie flinke onrust teweegbrengt. Vergeet niet dat Rusland intercontinentale raketten en zo’n 7.000 kernkoppen heeft”, aldus de Veiligheidsregio. “We moeten voorkomen dat mensen in paniek raken. Daarom is het belangrijk dat we een stukje angst bij de mensen wegnemen. Een luid loeiende sirene kan daarbij helpen.”

 
Deel dit artikel: