17 ℃

Veilig op vakantie: “Corona kennen ze hier niet”

Foto: iStockPhoto – Getty Images – Nieuwspaal

Steeds meer populaire vakantielanden zijn risicogebieden, nu het aantal coronabesmettingen weer toeneemt. Voor onder meer Zweden, Kroatië en delen van Spanje geldt een negatief reisadvies. Steeds meer Nederlanders kiezen daarom voor een alternatieve vakantiebestemming. 

De familie Tersteege zou eigenlijk naar Kroatië gaan, maar durfde dat vanwege het coronavirus niet aan. “Het reisbureau heeft ons een andere reis aangeboden”, vertelt vader Peter. “We zitten nu in een prachtig resort in Tartus, in het westen van Syrië. Hier is het in principe veilig. Corona kennen ze hier niet. Ja, in de verte hoor je soms wat bommen, maar dat vinden we juist wel geinig. Tegen de kinderen zeggen we dat het vuurwerk is.”

Ook Walter en Thea Bruggens veranderden op het laatste moment hun vakantieplannen. “Onze vaste plek in Spanje slaan we een jaartje over. Dat vind ik momenteel te link, met al die besmettingen daar. We vieren vakantie in eigen land. Hillegom, om precies te zijn. Ik denk dat het hier wel veilig is. Het virus weet dit dorp niet eens weet te vinden”, grapt Walter. “Er is hier weinig te doen, maar er is wel een leuk café waar we ’s avonds naartoe kunnen.”

 
Deel dit artikel: