29 ℃

Vegetariërs mogelijk toch te genezen

In ons land leven bijna een miljoen vegetariërs. Door hun afwijking eten zij geen vlees. Een groot probleem, want vegetariërs moeten elke dag weer op zoek naar voedsel dat voor hen geschikt is. Toch is er hoop. Slager Sjikke Stienstra ontdekte dat vegetarisme prima te behandelen is.

sjikke-stienstra

Foto: iStockPhoto – Getty Images

“Het viel me op dat sommige mensen nooit in mijn winkel kwamen. Toen ben ik gaan uitzoeken wat die mensen mankeert. Het bleken allemaal vegetariërs. Hun lot greep me erg aan”, vertelt Stienstra. “Stelt u zich eens voor: nooit kunnen genieten van een heerlijk varkenslapje, een ambachtelijke biefstuk of een verse worst. Dat is verschrikkelijk voor die mensen.”

Stienstra besloot om vegetariërs te gaan helpen. Hij mengde stiekem een klein beetje rundergehakt door de vegetarische schotels van de naastgelegen biowinkel. Een week later informeerde hij naar de ervaringen. “Het bleek dat geen enkele vegetariër was overleden. Sommigen meldden lichte diarree, maar de meesten verdroegen het vlees zonder problemen. Ze hadden er niet eens wat van gemerkt”, zegt hij trots.

Voor mensen met vegetarisme heeft Stienstra een advies: “Vegetarisme zit voornamelijk tussen de oren. Vaak is er medisch gezien niets aan de hand en kun je gewoon vlees eten. Probeer het maar eens!”

 
Deel dit artikel: