Veerboot naar Texel moet zigzaggen

Vaste passagiers van de veerboot naar Texel eisen meer afwisseling. Nu vaart de veerboot telkens in een min of meer rechte lijn naar het eiland. Voor frequente passagiers is die route niet meer leuk.

Foto: Gouwenaar / Wiki Commons CC

Erica Nouwens woont al haar hele leven op Texel en kent de vaarroute maar al te goed. “Na het verlaten van de haven van Den Helder gaat de veerboot in een bijna rechte lijn naar Texel. Ik heb die tocht al duizenden keren afgelegd. Waarschijnlijk is het de kortst mogelijke route, maar zeker niet de mooiste”, zegt de 62-jarige Texelse.

Volgens Nouwens ligt het probleem bij de exploitant van de veerboten, TESO. “Het bedrijf gaat voor de snelle overtocht en heeft nauwelijks oog voor afwisseling. Er is een zekere sleur ontstaan. Dat is jammer.”

Nouwens vindt dat de overtocht van en naar Texel spannender kan. “Alleen al door een beetje te zigzaggen kunnen passagiers meer genieten van de schoonheid die het Marsdiep te bieden heeft. Waarom niet een korte stop bij Razende Bol, of in Harlingen? Het leukst is natuurlijk een verrassingsroute, waarbij je nooit precies weet waar je uitkomt. Zo wordt de overtocht weer echt een belevenis.”

 
Deel dit artikel: