17 ℃
CPB verwacht koopkrachtdaling:

Veel vrouwen trainen nu alvast hun koopkracht in het winkelcentrum

Veel vrouwen trainen nu alvast hun koopkracht in het winkelcentrum
Foto: Anton Dios / Shutterstock.com

De koopkracht zal volgend jaar met zo’n vier procent afnemen. Dat heeft het Centraal Planbureau (CPB) berekend. Veel Nederlandse vrouwen nu al bezig in het winkelcentrum om hun koopkracht te trainen.

“Om kracht op te bouwen, moet je trainen. Dat is voor koopkracht niet anders. Voor spierkracht ga je naar de sportschool en voor koopkracht ga je naar het winkelcentrum”, zegt Priscilla Wijnbreker (27) uit Almere, terwijl ze twee jurken op de toonbank legt. “Als straks je koopkracht daalt, is het wel een beetje je eigen schuld. Dan heb je blijkbaar niet hard genoeg getraind.”

Ook Mirjam de Knoest (34) uit Wijchen bereidt zich voor op een mogelijke koopkrachtdaling: “Ik train mijn koopkracht vooral online. Ik heb net al twee jassen en een nieuwe smartphone gekocht. En zo’n schuimrubberen ding voor in je haar. Ik weet niet wat er volgend jaar gaat gebeuren, maar je kunt maar beter voorbereid zijn. Qua koopkracht ben ik nu in topconditie. Als het moet, koop ik in één middag een hele zomergarderobe. En anders ook.”

 
Deel dit artikel: