Veel visitekaartjes onveilig: “Persoonsgegevens makkelijk af te lezen”

Veel visitekaartjes onveilig: “Persoonsgegevens makkelijk af te lezen”
Foto: Portrait Image Asia / Shutterstock.com

Het is slecht gesteld met de veiligheid van visitekaartjes. Dat blijkt uit een onderzoek van veiligheidsexpert Gert van der Krabbe. Bij de meeste visitekaartjes zijn de gegevens over de houder tamelijk eenvoudig af te lezen.

Van der Krabbe onderzocht ruim 400 willekeurige visitekaartjes. In alle gevallen lukte het om informatie af te lezen over de houder van het kaartje. “Op een visitekaartje staat vaak zeer persoonlijke informatie, zoals de naam en het telefoonnummer van de houder. Niet zelden bevat het visitekaartje ook informatie over de werkgever. Je moet er niet aan denken dat zulke gegevens op straat belanden”, aldus Van der Krabbe.

De veiligheidsexpert adviseert om de persoonlijke gegevens uitsluitend in versleutelde vorm op het visitekaartje te laten drukken: “Je visitekaartje is dan veel moeilijker te kraken, ook als iemand anders je kaartje in handen krijgt. En laat altijd het telefoonnummer achterwege. Dat nummer heeft maar tien cijfers en het eerste cijfer is meestal gemakkelijk te raden.”

 
Deel dit artikel: