23 ℃

Veel steunbetuigingen voor koningin Máxima: “Ik ben zelf ook 51”

Veel steunbetuigingen voor koningin Máxima: “Ik ben zelf ook 51”
Foto: Dutchmen Photography / Shutterstock.com

Uit het hele land komen steunbetuigingen binnen voor koningin Máxima, die dinsdag 51 jaar oud werd. “Het gevoel dat je niet meer meetelt is verschrikkelijk, maar je went eraan”, zegt de even oude Jeanette Geijtenkerk.

Uit de vele uitingen van medeleven blijkt dat koningin Máxima niet alleen staat. “Niemand wordt graag oud, maar het heeft geen zin om ertegen te vechten. Het gebeurt toch”, zegt lotgenoot Jeanette (51).

“Je borsten gaan hangen. De rimpels rond je ogen worden diepe groeven. Je komt niet meer zo makkelijk de trap op. Je verliest af en toe misschien een beetje urine. En natuurlijk zijn er de opvliegers. Daarmee geeft je lichaam aan: het is genoeg geweest”, weet Jeanette.

Niet alleen fysiek, maar ook mentaal staan koningin Máxima flinke veranderingen te wachten. Jeanette: “Op deze leeftijd is het normaal dat je je levenslust verliest. Dat gebeurt met alle vrouwen. Je zal merken dat je minder vaak lacht. Dat hoort er allemaal bij. In de slaapkamer merk je: het hoeft niet meer zo nodig. Voor je man is dat ook niet makkelijk. Hij gaat jou minder aantrekkelijk vinden. Uiteindelijk zal hij zijn heil misschien buiten de deur gaan zoeken. En geef hem eens ongelijk.”

 
Deel dit artikel: