18 ℃

Veel steunbetuigingen voor koningin Máxima: “Ik ben zelf ook 50”

Foto: Mariyaermolaeva / Shutterstock.com / RVD / Jeroen van der Meyde

Uit het hele land komen steunbetuigingen binnen voor koningin Máxima, die maandag 50 jaar werd. “Het gevoel dat je niet meer meetelt is verschrikkelijk, maar je went eraan”, zegt de even oude Wilma Hoeks.

Uit de vele uitingen van medeleven blijkt dat koningin Máxima niet alleen staat. Elk jaar bereiken duizenden vrouwen in ons land de leeftijd van 50 jaar. “Je gaat een enorme grens over. Er verandert ontzettend veel als je 50 bent”, zegt Wilma (50).

“Je borsten gaan hangen. De rimpels rond je ogen worden diepe groeven. Je komt niet meer zo makkelijk de trap op. Je verliest urine. En natuurlijk zijn er de opvliegers. Daarmee geeft je lichaam aan: het is genoeg geweest”, weet Wilma.

Niet alleen fysiek, maar ook mentaal staan koningin Máxima flinke veranderingen te wachten. Wilma: “Na je vijftigste merk je dat je een zure, frigide trut begint te worden. Dat gebeurt met alle vrouwen. In de slaapkamer merk je: het hoeft niet meer zo nodig. Voor je man is dat ook niet makkelijk. Hij gaat jou minder aantrekkelijk vinden. Hij heeft helemaal geen zin om over zo’n gerimpeld, oud lijf te gaan. Hij zal steeds vaker zijn heil buiten de deur gaan zoeken. En geef hem eens ongelijk.”

 
Deel dit artikel: