14 ℃

Veel scholen toch open: “Je moet het die kinderen niet te makkelijk maken”

Foto: Alla Pogrebnaya / Shutterstock.com

Ondanks het barre winterweer en het coronavirus gingen veel basisscholen vanochtend toch weer open. “Kinderen moeten leren dat het leven risico’s kent”, zegt onderwijsminister Arie Slob.

Na een maandenlange sluiting vanwege het coronavirus moeten basisschoolleerlingen vanaf vandaag weer naar school. Vanwege de extreme kou en sneeuwval was de terugkeer extra riskant. “Vanuit pedagogisch oogpunt zijn dit de ideale omstandigheden om de scholen te heropenen. Als het onderwijs volledig ongevaarlijk zou zijn, gaan kinderen het vanzelfsprekend vinden. Dat moeten we niet hebben”, aldus minister Slob.

Ook de leerlingen van openbare basisschool De Boterbloem moesten vandaag door weer en wind naar school. “Als je iets wil bereiken in het leven, dan moet je doorzetten. Dat is wat de kinderen hiervan leren”, zegt directeur Frank Coevelaer. “Op school lopen ze de kans op besmetting met het coronavirus, maar ze moeten de school eerst zien te bereiken. En dat valt met deze strenge vorst en spekgladde wegen niet mee. Een van onze leerlingen brak vanmorgen zijn beentje: een belangrijke les voor de toekomst.”

 
Deel dit artikel: