Veel overtredingen tijdens Nationale Week Zonder Vlees En Zuivel

Veel overtredingen tijdens Nationale Week Zonder Vlees En Zuivel
Foto: Dutchmen Photography / Minerva Studio / Shutterstock.com

Sinds afgelopen maandag is de Nationale Week Zonder Vlees en Zuivel van kracht, maar lang niet iedereen houdt zich aan de spelregels. Tot nu toe zijn al 143 overtredingen geconstateerd.

Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees en Zuivel is het de bedoeling dat Nederlanders geen vlees en zuivel consumeren. De Week Zonder Vlees en Zuivel duurt nog tot en met 12 maart. Toch lappen veel Nederlanders de regels nu al aan hun laars.

Een man uit Haarlem werd vanmorgen betrapt met salami in zijn lunchpakket. Bij een supermarkt in Arnhem wilde een vrouw vier kipfilets afrekenen. De vrouw weigerde het vlees terug te leggen in het schap. Het personeel moest uiteindelijk geweld gebruiken.

De organisatie van de Nationale Week Zonder Vlees en Zuivel is teleurgesteld: “Helaas is er altijd een kleine groep die het voor de rest moet verpesten. Dat is heel jammer”, aldus een woordvoerder.

In Meppel werd een slager op heterdaad betrapt terwijl hij vier ons runderlappen probeerde te verkopen. In de vitrine van zijn slagerij werd nog meer vlees aangetroffen. Ook een slagerij in Dordrecht werd gecontroleerd. Daar bleek het vlees wel keurig te zijn vervangen door vleesvervangers op sojabasis.

 
Deel dit artikel: