21 ℃
'Mensen zijn wanhopig'

Veel Nederlanders op regendansles door extreme droogte

Veel Nederlanders op regendansles door extreme droogte
Foto: BearFotos / The Clay Machine Gun / Shutterstock.com

Door de aanhoudende droogte in ons land is het aantal aanmeldingen voor traditionele regendanslessen explosief gestegen. “Al langer dan een maand is er in ons land geen druppel gevallen. Mensen zijn wanhopig. Ze zien hun tuinplanten verdorren en boeren zien hun oogst verpieteren. Ze doen momenteel alles voor een beetje regen”, zegt regendansdocent Awinita van der Sloot.

Awinita van der Sloot (38) uit Waalwijk stamt af van een Nederlandse vader en een Indiaanse moeder. Al twintig jaar geeft ze les in traditionele indianendans: “Tot nu toe was er in Nederland weinig belangstelling voor, maar door de droogte is dat veranderd. Deze week zitten al mijn lessen vol. Dat is nog nooit gebeurd.”

Een van de cursisten is maiskweker Willem Hammels (49). Zijn oogst dreigt door de droogte te mislukken. “Er moet nu heel snel regen komen, anders is mijn hele jaaromzet naar de knoppen”, vertelt hij. “Uit pure wanhoop probeer ik het. Veel alternatieven heb ik niet.”

Of een regendans helpt? “Ik hoop het”, zegt Willem. “Zondag of uiterlijk maandag zouden we echt wel resultaat moeten zien. Anders weet ik het ook niet meer.”

 
Deel dit artikel: