21 ℃

Veel Nederlanders negatief over kweekvlees: “Kan toch nooit gezond zijn?”

Veel Nederlanders negatief over kweekvlees: “Kan toch nooit gezond zijn?”
Foto: Mariyaermolaeva / MyImages - Micha / Shutterstock.com

Producenten verwachten dat kweekvlees binnen afzienbare tijd in de winkels ligt. Toch zetten veel Nederlanders vraagtekens bij dit diervriendelijk geproduceerde vlees. Uit een peiling van bureau QuestionIt blijkt dat 93 procent van de snackbarbezoekers negatief is over kweekvlees.

Kweekvlees bestaat uit dierlijke cellen die in een laboratorium worden opgekweekt tot een stuk vlees dat identiek is aan ‘gewoon’ vlees, zonder dat er een dier voor moet worden gedood. Bezoekers van cafetaria De Smulkeizer zijn sceptisch. “Vlees uit een laboratorium, dat kan toch nooit gezond zijn? Het smaakt misschien naar vlees, maar je weet nooit wat er precies in zit. Doe mij maar gewoon een frikandel”, zegt een bezoeker.

Een andere snackliefhebber is het met hem eens. “Ik vreet niks wat uit een laboratorium komt”, zegt hij stellig. “Ik vertrouw dat kweekspul voor geen meter. Ik wil een eerlijk stukje vlees, zonder allerlei toevoegingen. Je moet kunnen zien van welk deel van het dier het vlees afkomstig is. Daarom bestel ik altijd een mexicano.”

 
Deel dit artikel: