13 ℃

Veel mensen teleurgesteld in Remkes: “Hij geeft politici een menselijk gezicht”

Veel mensen teleurgesteld in Remkes: “Hij geeft politici een menselijk gezicht”
Foto: YT CC

Op sociale media wordt zeer negatief gereageerd op de stikstofrapportage van Johan Remkes. Volgens velen geeft hij met dit rapport de politiek een wel heel menselijk en redelijk gezicht.

Johan Remkes kwam woensdag met zijn langverwachte rapportage over de stikstofcrisis. Met zijn duidelijke maar ook zeer menselijke bevindingen geeft Remkes politici een zeer menselijk gezicht. Hij liet duidelijk merken dat de manier waarop de politiek de laatste jaren communiceerde met boeren, maar ook met burgers in het algemeen, gezorgd heeft voor een enorme kloof. Zijn rapportage was dan ook meer een visie op de huidige stand van zaken in Nederland dan slechts een stikstofrapportage. Veel cynici vinden dan ook dat Remkes op deze manier veel te veel draagvlak creëert in de samenleving.

Paul Weftering uit Schoonhoven is dan ook woedend: “Als de plannen en aanbevelingen van Remkes worden uitgevoerd, zal je meemaken dat de middenpartijen weer gaan groeien! Dit lijkt op een duivelse samenzwering van de redelijkheid. Zum kotzen!”

Ook Ank Abala uit Voorn vindt het rapport verschrikkelijk: “De laatste jaren werd ik als wakkere internetonderzoeker juist steeds meer geaccepteerd bij familiebijeenkomsten. Maar als de analyse van Remkes door Heks en Pinokkio worden overgenomen, gaan ze mij weer als complotwappie wegzetten. Met als gevolg dat ik misschien nooit meer uit het gesticht wordt vrijgelaten. Met alle negatieve gevolgen voor ons land tot gevolg.”

 
Deel dit artikel: