23 ℃

Veel klachten van automobilisten over lage brandstofprijs

Veel klachten van automobilisten over lage brandstofprijs
Foto: Maria Sbytova / Shutterstock.com

De lage benzineprijs zorgt voor veel ergernis aan de pomp. De brandstofprijzen zijn gedaald naar het laagste punt in maanden. Automobilisten rekenen veel minder af dan ze eigenlijk zouden willen.

Bij het tankstation zal het voor veel automobilisten even schrikken zijn. Kostte een liter benzine vorige maand nog bijna € 2,30, nu betaal je voor precies dezelfde hoeveelheid slechts € 2,09. “Totaal absurd”, moppert automobilist Gert Rustenvijver uit Aerdenhout. “Met dit soort spotprijzen pak ik om de haverklap de auto. Ik voel geen enkele terughoudendheid meer. En wie is weer de dupe? Juist, het milieu en de aandeelhouders van Shell. Schande!”

Volgens energiedeskundige Jan Opdenhei hoef je de lage brandstofprijs niet zomaar te accepteren. “Ga niet naar een onbemande pomp, maar naar een tankstation met een shop, bij voorkeur langs de snelweg”, adviseert hij. “Sowieso betaal je bij een bemande pomp al wat meer, maar je kunt daar ook onderhandelen met de eigenaar. Als je het beleefd vraagt en met goede argumenten komt, is de pomphouder meestal best bereid om je wat meer te laten betalen.”

 
Deel dit artikel: