23 ℃

Veel klachten over prijsstijging Netflix: “Leven voor de tv wordt onbetaalbaar”

Veel klachten over prijsstijging Netflix: “Leven voor de tv wordt onbetaalbaar”
Foto: Diy13 / Shutterstock.com

AMSTERDAM - Kijkers van Netflix gaan flink meer betalen voor hun abonnement. De streamingdienst gaat de prijzen voor alle abonnementen verhogen. Een tegenvaller voor Nederlanders die hun leven op de bank voor de tv willen doorbrengen.

Abonnees van Netflix worden deze week via email over de prijsverhoging geïnformeerd. Een standaard-abonnement gaat vanaf volgende maand twee euro per maand meer kosten. Voor een premium-abonnement rekent Netflix binnenkort zelfs drie euro extra. Voor Nederlanders met een laag inkomen wordt een passief leven op de bank onbetaalbaar, zo vreest budgetdeskundige Caroline Bronstede.

“Abonnees klagen massaal over de prijsstijging en ik begrijp dat”, zegt Bronstede. “Veel Nederlanders zijn voor hun dagbesteding volledig afhankelijk van Netflix. De gemiddelde Nederlander zit dagelijks drie uur voor de televisie. En dan heb ik het nog niet eens over de werklozen, die van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat zijn aangewezen op Netflix.”

"Veel Nederlanders zijn voor hun dagbesteding volledig afhankelijk van Netflix."
Caroline Bronstede, budgetdeskundige

Volgens de budgetcoach zullen Netflix-abonnees de prijsstijging wel moeten accepteren: “Er is simpelweg geen alternatief. Natuurlijk kun je het abonnement opzeggen, maar wat moet je dan met je vrije tijd?”

Voor gezinnen die de hogere Netflix-tarieven niet kunnen opbrengen, heeft Bronstede een tip: “Kijk of je op andere manieren kunt besparen. Zeg bijvoorbeeld het abonnement op de sportclub van je kinderen op, of stop met je zorgverzekering.”

 
Deel dit artikel: