Veel huisdieren nog dagelijks aangerand

Foto: Evrymmnt / Shutterstock.com

Dierenactivisten starten volgende week met een voorlichtingscampagne over ongewenste intimiteiten bij huisdieren. Uit onderzoek blijkt dat duizenden huisdieren in ons land dagelijks worden aangeraakt.

“Vaak begint het onschuldig, met lief bedoelde aai. Maar waar ligt de grens? Duizenden dieren in ons land worden dagelijks geaaid, terwijl ze daar niet om gevraagd hebben. Alleen het feit dat een dier een zachte vacht heeft, betekent nog niet dat u er de godganse dag aan mag zitten”, zegt woordvoerster Willemijn Oele van Animal Rights Defenders.

Bij de dierenrechtenorganisatie zijn talloze verhalen bekend over honden en katten die veelvuldig worden betast. “Op de rug, de kop en zelfs de buik. Die arme beestjes worden werkelijk overal aangeraakt. En het trieste is: de daders zijn meestal de baasjes”, weet Oele.

Volgende week start een voorlichtingscampagne onder het motto: ‘Aaien? Nee, bedankt!’. “Mensen moeten respect hebben voor de lichamelijke integriteit van hun dier”, aldus Oele. “Daarom zeggen wij: interesse tonen is prima, maar handjes thuis.”

 
Deel dit artikel: