13 ℃

DRIE kinderen: veel gezinnen uit de hand gelopen

Veel gezinnen in ons land zijn uit de hand gelopen. Naar schatting wonen alleen al in Nederland zo’n 350.000 gezinnen met drie of meer kinderen. Hulp vanuit de overheid is er nauwelijks. 

Foto: Iakov Filimonov / Shutterstock.com

Ook het gezin van Eric en Axelle Debruyne dreigt uit de hand te lopen. In 2012 raakte Axelle voor het eerst zwanger. Negen maanden later werd dochter Mari geboren. Nog geen vier jaar later sloeg het noodlot opnieuw toe. Axelle beviel van een zoon, Martijn. Alsof dat nog niet genoeg is, ontdekte Axelle dat ze opnieuw in verwachting is.

“Ik kan het nog maar nauwelijks bevatten. Eerst vond ik ons gezin nog leuk, maar nu loopt het helemaal uit de hand”, zucht vader Eric. “Over een half jaar is ze uitgerekend. Dan zitten we hier met een huis vol kinderen. Het is echt een plaag.”

In de buurt wordt volop meegeleefd met de familie Debruyne. “Ze wonen hier al jaren”, zegt een geschrokken buurvrouw. “Ze groeten altijd als ik ze op straat tegenkom. Het zijn heel vriendelijke mensen. Dat uitgerekend hén dit nu moet overkomen. Wat moeten die mensen in vredesnaam met drie kinderen? Dat gun je niemand.”

 
Deel dit artikel: