Veel belangstellenden bij herdenking carrière Tom Egbers

Veel belangstellenden bij herdenking carrière Tom Egbers
Foto: Jonny Essex / Shutterstock.com

In het Noord-Hollandse Kortenhoef hebben fans vanochtend de carrière van Tom Egbers herdacht. Ruim vijftig belangstellenden stonden stil bij de carrière van Egbers.

Naast oud-voetballiefhebbers waren ook enkele voormalig studiosportkijkers bij de herdenkingsdienst aanwezig. “Ik weet nog dat ik hem in 1984 voor het eerst op televisie zag”, mijmert een man. “Hij viel op door zijn talloze versprekingen en vergissingen. Ongekend in die tijd, maar Tom deed het gewoon.”

Tijdens de herdenkingsdienst werden gedichten voorgedragen en herinneringen opgehaald. Ook werden oude videobeelden van Tom Egbers getoond, van zijn allereerste presentatieklus tot en met zijn laatste sportuitzending op zondag 5 maart jongstleden.

Veel aanwezigen hielden het niet droog bij het zien van de beelden. “Ik ben opgegroeid met Tom Egbers op tv”, vertelt een man geëmotioneerd. “Door de recente onthullingen hebben deze beelden natuurlijk een heel andere lading gekregen. Nu denk je: waar heb ik al die tijd in godsnaam naar zitten kijken? Maar voor mij blijven het toch jeugdherinneringen. Ik zal hem nooit vergeten.”

Tom Egbers is 65 jaar.

 
Deel dit artikel: