13 ℃

Vaticaan voegt ‘houd afstand’ toe aan lijst van Tien Geboden

Foto: Riccardo De Luca – Update / Shutterstock.com

De lijst van Tien Geboden wordt uitgebreid met een elfde gebod. Het Vaticaan heeft besloten om de anderhalve-meter-regel aan de lijst toe te voegen.

De Tien Geboden wordt door veel christenen nog steeds gezien als de belangrijkste richtlijnen voor een deugdzaam leven. De lijst werd zo’n drieduizend jaar geleden opgesteld door de profeet Mozes en is sindsdien nooit aangepast. Daar komt nu verandering in.

“Tot nu toe gaven tien geboden voldoende richting, maar de tijden zijn veranderd. We zijn nu beland in een situatie waarin een elfde gebod wenselijk is”, sprak paus Franciscus vanochtend op het Sint-Pietersplein.

Het Elfde Gebod schrijft globaal voor dat gelovigen onderling te allen tijde anderhalve meter afstand dienen te houden, behalve wanneer zij tot hetzelfde gezin behoren. De definitieve tekst van het Elfde Gebod moet uiterlijk eind deze maand zijn vastgesteld, waarna de tekst in de Stenen Tafelen gebeiteld zal worden.

De katholieke kerk raakte in de afgelopen jaren in opspraak, na verhalen over seksueel misbruik. De paus hoopt dat het Elfde Gebod ook daaraan een einde maakt.

 
Deel dit artikel: