12 ℃

Vaticaan bevestigt: Cristiano Ronaldo treedt toe tot allerhoogste pauselijke ridderorde

Vaticaan bevestigt: Cristiano Ronaldo treedt toe tot allerhoogste pauselijke ridderorde
Foto: RMilan / Shutterstock.com

Op 20 augustus zal Paus Franciscus de Orde van Christus verlenen aan de Portugese voetballegende Cristiano Ronaldo. De hoogste pauselijke ridderorde wordt doorgaans alleen verleend aan vorsten en staatshoofden, maar voor Cristiano heeft de Argentijnse plaatsbekleder van Jezus Christus op aarde een uitzondering gemaakt.

“Cristiano Ronaldo zet zich al jarenlang in voor zijn eigen financiële gewin zonder daarbij ethische belangen voorop te stellen”, verklaart een woordvoeder van het Vaticaan. “Dat dwingt ontzettend veel respect af en past binnen de eeuwenoude rooms-katholieke tradities.”

Volgens het Vaticaan speelde de recente transfer van Ronaldo naar de Saoedische voetbalclub Al-Nassr mee bij de beslissing om hem tot de pauselijke ridderorde toe te laten: “Ronaldo zet zich in voor de verspreiding van het katholieke geloof in een door moslims gedomineerd deel van de wereld. Dit doet hij met simpele en voor iedereen begrijpelijke non-verbale uitingen. Daarbij vraagt hij aandacht voor het kruis, het bekendste christelijke symbool dat herinnert aan de kruisiging van Jezus door de Romeinen. Ronaldo is een moderne profeet die niet met woorden maar met zijn daden mensen over de hele wereld inspireert.”

De stervoetballer zal de hoogste pauselijke onderscheiding waarschijnlijk niet persoonlijk in ontvangst nemen. Op de bewuste datum dient hij als WK-ambassadeur van Saoedi-Arabië een openbare executie van twaalf overspelige vrouwen bij te wonen in het Koning Fahdstadion in Riyad.

 
Deel dit artikel: