21 ℃

Varkensboer blij met uitkoop van 2,5 miljoen euro: “Kan ik kippenfokkerij van beginnen”

Varkensboer blij met uitkoop van 2,5 miljoen euro: “Kan ik kippenfokkerij van beginnen”
Foto: Dusan Petkovic / BearFotos / Shutterstock.com

In Brabant is de eerste boer in Nederland uitgekocht. De boer uit Heukelom heeft 2,5 miljoen euro gekregen om te stoppen met zijn varkenshouderij. Hij is daar naar eigen zeggen heel blij mee, omdat hij met dat bedrag een flinke kippenfokkerij kan beginnen.

Volgens de provincie Noord-Brabant is deze uitkoop een ware triomf: “Wij zijn zeer verheugd dat wij als eerste provincie daadwerkelijk een boer hebben kunnen uitkopen. De vlag gaat dan ook uit op ons provinciehuis. Wij hebben ons als slagvaardig bestuur kunnen neerzetten. Heel Nederland kijkt naar ons. Dat is wel een Bossche bol waard.”

Ook bij de boer zelf hangt de vlag uit: “2,5 miljoen euro is natuurlijk geen kattenpis. Daar mogen ze mijn varkenshouderij wel voor uitkopen. Gelukkig mocht ik mijn grond gewoon houden.”

De boer weet dan ook al precies waar hij het geld aan gaat uitgeven: “Eerst ga ik een jaartje op wereldreis. Dan koop ik een tweede huis in Portugal en een luxe boot. Van het resterende geld ga ik een kippenfokkerij beginnen. Daar valt sowieso meer geld mee te verdienen dan met varkens.”

 
Deel dit artikel: