14 ℃

Vapes met spinaziesmaak toch minder gezond dan gedacht

Vapes met spinaziesmaak toch minder gezond dan gedacht
Foto: Zeynep Demir Aslim / Shutterstock.com

HEUSDEN - Artsen luiden de noodklok over het vapen. Vooral voor jongeren blijkt vapen schadelijker dan werd aangenomen. Zelfs een vape met spinaziesmaak biedt niet of nauwelijks gezondheidsvoordelen.

Veel jongeren vapen groente voor hun gezondheid. Maar uit onderzoek blijkt dat vitamines die wél in de groente zitten niet worden aangetroffen in de gelijknamige vape. Zo bevat spinazie van nature veel vitamine E, terwijl vapes met spinaziesmaak nauwelijks vitamines bevatten.

Voor Sharonda Overloon (32) uit Heusden valt deze waarschuwing koud op haar dak: “Ik ben juist begonnen met vapen omdat ik daarmee op een laagdrempelige manier aardbeien, peer en kersen kon toevoegen aan mijn dieet. En nu hoor ik ineens dat je er blijkbaar toch ziek van kunt worden. Vooral voor mijn dochter Vanity van 13 jaar vind ik het heel erg. Ik heb haar juist op het hart gedrukt om vapes te roken met spinazie, bloemkool en andijviesmaak. Ze heeft maandenlang gekokshalsd voordat ze een beetje gewend was aan deze smaken en nu moet ze weer terug naar de shag.”

 
Deel dit artikel: