“Vang asielzoekers op in Sesamstraat”

De kans is groot dat een aantal Syrische asielzoekers in Sesamstraat wordt opgevangen. Het Centraal Registratiepunt Asielzoekers heeft daarop aangedrongen, nu Sesamstraat verhuist naar een andere zender.

vang-asielzoekers-op-in-sesamstraatDe Publieke Omroep is van plan om de middaguitzending van Sesamstraat te verhuizen van NPO1 naar een themakanaal. “Dan komt een aantal woningen in Sesamstraat leeg te staan”, verwacht Corstiaan Akel van het Centraal Registratiepunt Asielzoekers. “Sesamstraat kan dan prima worden gebruikt als opvangplek voor asielzoekers.”

“Vooral voor asielzoekers met kinderen is Sesamstraat een prima opvangplek”, vindt Akel. “Dat heeft voordelen voor beide partijen. Allochtone kinderen kunnen in Sesamstraat kennismaken met onze cultuur, zoals Pino. Tegelijk kunnen ze Nederlandse kinderen leren hoe je in het arabisch tot 4000 moet tellen.”

De uitzendingen van Sesamstraat kunnen volgens Akel intussen gewoon doorgaan. “Wel zal het varkentje Purk moeten verdwijnen. Zij is niet halal.”

 
Deel dit artikel: