23 ℃

Vandalen schrijven ‘sneeuw’ in eerste sneeuw op auto

Vandalen schrijven ‘sneeuw’ in eerste sneeuw op auto
Foto: Eugene_Photo / Shutterstock.com

ENSCHEDE - In Twente is maandagmiddag de eerste sneeuw van dit najaar gevallen. Maar voor de 82-jarige Jan Gulsseloo uit Enschede was de sneeuwpret van korte duur. Vandalen hadden het woord ‘sneeuw’ in de sneeuwlaag op zijn auto geschreven.

“Toen ik bij mijn auto kwam, zag ik meteen dat het mis was”, vertelt de aangeslagen meneer Gulsseloo. “Over de hele breedte van de voorruit had iemand het woord ‘sneeuw’ in de sneeuw geschreven. Je hoopt op een mooi winters plaatje en dan gebeurt er dit. Ik kan wel janken.”

Gulsseloo heeft geen idee wie verantwoordelijk is voor de laffe actie. “Ik heb met niemand ruzie, echt niet. Ik zou niet weten waarom ze het nu opeens op mij gemunt hebben”, vertelt hij.

Het incident is volgens Gulsseloo een goed voorbeeld van de verharding van de samenleving. “De jeugd heeft geen enkel respect meer. Het was mijn sneeuwlaag op mijn auto, maar daar hebben ze gewoon maling aan”, briest hij. “Morgen ga ik naar de politie om aangifte te doen. Maar daar krijg ik mijn sneeuwlaag natuurlijk niet mee terug. Ik zal moeten wachten tot het opnieuw gaat sneeuwen. Maar ik ben al 82, dus de vraag is of ik dat nog meemaak.”

 
Deel dit artikel: