23 ℃

Vandaag is de Nationale Bijentelling: Houd je vliegenmepper bij de hand

Foto: Purino / Shutterstock.com

Vandaag is het de dag van de Nationale Bijentelling. De organisatoren van deze dag hopen dat elke Nederlander met een vliegenmepper in de hand op zoek gaat naar bijen.

De bij, beter bekend als het ‘stekende kutbeestje’, staat vandaag in het middelpunt van de belangstelling bij alle haters van overlast gevende insecten. Met een vliegenmepper in de hand kunnen alle Nederlanders ons land een beetje leefbaar houden. De organisatoren hopen op veel enthousiaste tellers: “Het is elk jaar weer aandoenlijk om de foto’s te zien van tientallen bijenlijkjes op groen uitgeslagen tuintafels. Je kunt nu eenmaal pas echt goed tellen als de bijen niet als een dolle om je oren vliegen.”

Op de vraag waarom de Nationale Bijentelling zo’n belangrijk evenement is, geeft bestuurslid Wesper Honingsma een verrassend antwoord: “Eerlijk gezegd kan dat hele tellen ons gestolen worden. Ons gaat het vooral om het uitroeien van de bij. Maar als Nationale Bijenmeppers kregen we geen subsidie. Dus hebben we het maar op het tellen gegooid. En dat werkt prima. We zien de bijenpopulatie elk jaar verder slinken.”

 
Deel dit artikel: