Vanavond extra persconferentie, waarschijnlijk met kerstboom

Foto: Smileus / Shutterstock.com / YT CC

Demissionair premier Rutte en demissionair minister De Jonge geven vanavond om 19:00 uur een extra persconferentie over de coronamaatregelen. Het wordt de eerste persconferentie die is opgeluisterd met een kerstboom.

Op verzoek van het kabinet is een kerstboom opgetuigd in het perscentrum in Den Haag. Dat leidt tot afkeurende reacties bij verschillende politieke partijen. Zo vreest SP-leider Lilian Marijnissen dat de kerstversiering afleidt van de inhoud van de persconferentie. SGP-voorman Kees van der Staaij is van mening dat de kerstboom afbreuk doet aan de scheiding tussen kerk en staat. Jesse Klaver van GroenLinks vindt dat de boom überhaupt niet gekapt had mogen worden.

Minister Hugo de Jonge wijst de kritiek van de hand. “Ondanks het coronavirus komt het kerstfeest steeds dichterbij. Daar hoort gezelligheid bij”, aldus de minister. “Wij hebben bewust gekozen voor een Nordmann-boom, omdat die zijn naalden niet snel verliest. Met het oog op de komende vaccinaties zit er dus ook een stukje symboliek in. Vaccinaties, naalden, begrijpt u?”

 
Deel dit artikel: