CDA-denktank zaait verwarring

Vanaf welke leeftijd mag je baby frikandellen eten?

Foto: Halfpoint / Shutterstock.com

Een voorstel van het CDA voor een minimumleeftijd voor fastfood zorgt voor veel verwarring bij jonge ouders. Vanaf welke leeftijd mag je baby frikandellen eten?

Het Wetenschappelijk Instituut van het CDA pleit voor een minimumleeftijd voor hamburgers, frikandellen en ander fastfood. Volgens de CDA-denktank is fastfood niet geschikt voor jonge mensen. Voor veel ouders kwam dit als een totale verrassing. “Ik heb geen idee meer wat ik hem nu moet geven”, zegt Shalana Glof, moeder van de twee maanden oude Delano.

“Zelf eten we ’s avonds graag frikandellen, of een mexicano”, vertelt Shalana. “Natuurlijk willen we dat Delano zo snel mogelijk met de pot mee-eet, maar door het onderzoek van het CDA ben ik toch gaan twijfelen. Vanaf welke leeftijd mag mijn kind mee-eten uit de frituurpan?”

“Een minimumleeftijd van bijvoorbeeld 18 jaar voor fastfood, zoals het CDA voorstelt, vind ik overdreven”, zegt snackdeskundige Jeffrey Friks. “Juist over de voeding van baby’s hoor je de gekste verhalen. Zo zouden ze in het begin alleen melk drinken. Onzin natuurlijk. Juist op jonge leeftijd hebben baby’s veel vlees nodig om te kunnen groeien. Een frikandel is een mooi, betaalbaar vleesproduct boordevol eiwitten en verzadigde vetten. Speciaal voor baby’s zijn er zelfs mini-frikandelletjes verkrijgbaar. Let er wel op dat je kind gevarieerde voeding krijgt. Hij heeft ook friet nodig voor de koolhydraten.”

 
Deel dit artikel: