16 ℃

Vanaf volgend jaar zelf bijhouden of je getrouwd bent

Foto: Allison J. Hahn / Shutterstock.com

Door de coronamaatregelen komen veel Nederlandse gemeenten geld tekort. Daarom zullen de burgers meer zaken zelf moeten regelen. Afvalbakken leeghalen, een stukje openbaar groen knippen, of een overhangende tak kortwieken… allemaal zaken waar de burger steeds vaker zelf voor moet opdraaien.

Gemeenten zullen stevig moeten hakken in de begroting. En daarvan komt nu het resultaat naar buiten. Er gaat nogal wat veranderen. Zo wordt de burgerlijke stand in veel gemeenten geschrapt.

Een wethouder van de gemeente Strielwouden legt uit: “De gemeente moet nu van alle inwoners bijhouden wat hun burgerlijke staat is. Het nut daarvan is nooit bewezen, maar het brengt wel een heleboel administratieve rompslomp met zich mee. Onze gemeente gaat dat dus niet meer bijhouden. Getrouwd en even later weer gescheiden, het is niet meer te doen. Wil je het zelf bijhouden, prima! Maar verwacht niet meer dat de gemeente dat voor je doet. Vaak kun je aan je ring al zien of je getrouwd bent. Daar hoef je echt niet de gemeente voor te bellen.”

 
Deel dit artikel: