17 ℃

Van superfoods word je een zeikwijf

Van het eten van superfoods als quinoa en gojibessen word je een pretentieus en arrogant zeikwijf. Dat blijkt uit het proefschrift van universitair onderzoeker Elsbeth de Lange.

dokterSuperfoods zijn de laatste jaren behoorlijk populair onder met name jonge, hoogopgeleide vrouwen. Zij hopen door het eten van onder meer chiazaad, bijenpollen, tarwegras en wilde Afrikaanse mango gezonder te worden, hoewel de geclaimde gezondheidseffecten van superfoods niet wetenschappelijk zijn bewezen.

De Lange onderzocht enkele tientallen vrouwen met chiazaadvragende ogen. Ze ontdekte dat de superfoods tot ernstige problemen kunnen leiden. “Sommige effecten zijn meteen merkbaar, zoals het gevoel van morele superioriteit ten opzichte van mensen die geen superfoods eten,” schrijft De Lange in haar proefschrift. Andere effecten zijn pas na enige tijd merkbaar. Zo verandert na enige weken hun politieke voorkeur in Partij voor de Dieren en gaan superfood-eters ineens aan yoga doen. Verder worden de vrouwen volkomen seksloos en treedt na enige maanden een onbedwingbare behoefte aan een bakfiets op.

Ook ontdekte de onderzoekster dat kinderen ernstig lijden onder het eetpatroon van hun moeder: “Door superfoods gaan moeders hun kinderen vreemde namen geven als Bikkel, Storm, Zilver, Bloem en Vlinder. Deze kinderen worden daarmee gepest en blijken later moeilijk een baan te kunnen vinden.”

 
Deel dit artikel: