Van Lienden genoemd voor ministerspost Economische Zaken

Foto: YT CC

Het is nog niet bekend wie de bewindslieden worden van het nieuwe kabinet, maar steeds meer namen doen de ronde. Ook de naam van Sywert van Lieden wordt genoemd. De 31-jarige ondernemer zou gepolst zijn voor de positie van minister van Economische Zaken.

Van Lienden is geen onbekende in de Haagse politiek. Onlangs schreef hij nog mee aan het verkiezingsprogramma van het CDA. Daarnaast was hij actief voor de politieke jongerenbeweging G500. Vorig jaar ontpopte Van Lienden zich als zeer succesvol ondernemer. Met zijn bedrijf voor medische hulpmiddelen wist hij binnen enkele maanden een miljoenenomzet te realiseren.

Volgens politiek analist Fons Knielen is Van Lienden een zeer geschikte ministerskandidaat voor Economische Zaken: “Van Lienden is een echte aanpakker, precies wat ondernemend Nederland nu nodig heeft. Hij heeft laten zien dat je ook in tijden van economische tegenwind succesvol kunt zijn. Als je ziet wat deze man in een paar maanden tijd voor elkaar heeft gekregen, dan kun je daar alleen maar respect voor hebben.”

 
Deel dit artikel: