12 ℃

Van Gaal gaat bij Oranje alles weer normaliseren: “Spelers mogen weer knielen voor de bondscoach”

Foto: Kivnl / Shutterstock.com

Na wekenlange speculaties is de kogel eindelijk officieel door de kerk: Louis van Gaal is de kersverse bondscoach van het Nederlands Elftal. En volgens Van Gaal wordt alles weer ouderwets gewoon.

Dat Van Gaal serieuze interesse had om bondscoach te worden was al langer duidelijk. Toch duurde het nog bijna een maand om alle details te regelen. Vooral het samenstellen van de technische staf rond Van Gaal had enige voeten in aarde. Dit tot ergernis van Van Gaal zelf: “Het is ongelooflijk dat er bijna geen stafleden waren te vinden die dagelijks mijn voeten wilden wassen en kussen. Dit gebrek aan loyaliteit en overgave zegt iets over de verdorven tijden waarin we leven.”

Van Gaal verwacht overigens niet van de spelers dat ook zij zijn voeten zullen wassen: “Het zou natuurlijk van de pot gerukt zijn als ik van de spelers hetzelfde zou vragen als van mijn stafleden. Hoe vaak kun je immers je voeten laten wassen? Van spelers verwacht ik andere kwaliteiten. Zij moeten vooral heel diep voor mij mij buigen en knielen. En uiteraard zullen ze de normale dagelijkse dingetjes moeten doen zoals mijn billen afvegen, mijn nagels knippen en het smeer uit mijn oren verwijderen. Op deze manier hoop ik de miljonairtjes weer een beetje te laten proeven aan het doodgewone leven.”

 
Deel dit artikel: