14 ℃

Van Gaal adviseert Kroatië: “Imagineren zorgt altijd voor de overwinning”

Van Gaal adviseert Kroatië: “Imagineren zorgt altijd voor de overwinning”
Foto: Mikolaj Barbanell / Shutterstock.com

Van Gaal heeft Kroatië de gouden tip gegeven om in de halve finale van het WK te kunnen winnen van Argentinië. Volgens de Nederlandse coach kunnen de Kroaten voor 100% zeker de overwinning behalen door te imagineren.

Voetbalcoach Louis van Gaal is veel meer dan alleen maar een coach. Het is een inspirator en een goeroe. Iemand die voor de troepen uitloopt en ze ook nog inspireert. Nu het Nederlands Elftal is uitgeschakeld, geeft Van Gaal adviezen aan de Kroatische ploeg. Volgens van Gaal is het namelijk doodeenvoudig om van de Zuid-Amerikanen te winnen: “De Kroaten hoeven alleen maar te imagineren.”

Imagineren zorgt voor Van Gaal altijd tot het gewenste doel: “Als je je voorstelt dat je iets bereikt, dan zál je het ook bereiken. Zo eenvoudig is het. Mind over body.”

En als je je doel toch niet bereikt na het imagineren, ligt dat volgens de coach volledig aan jezelf: “Als je na het imagineren alsnog faalt, ben je een absolute loser. Dan moet je gaan nadenken of je überhaupt wel iets in het voetbal te zoeken hebt.”

 
Deel dit artikel: