11 ℃

Van Dissel heeft spijt: “Ik had domme mensen nooit domme mensen moeten noemen”

Foto: YT CC

Jaap van Dissel ligt onder vuur van lager tot middelbaar opgeleid zorgpersoneel. In een interview met de NOS suggereerde het hoofd infectieziektenbestrijding van het RIVM dat er een relatie ligt tussen de vele doden in verpleeghuizen en de opleiding van het personeel. Van Dissel zegt nu spijt te hebben domme mensen dom te hebben genoemd.

“Ik wilde deze domme mensen absoluut net schofferen”, zegt van Dissel. “Sterker nog, ik wilde ze inspireren. Maar ik heb de domheid van deze mensen onderschat. Ik ga zelf alleen met slimme mensen om. Als ik hen dom noem, gaan ze extra hun best doen om te bewijzen dat ze absoluut niet dom zijn. Maar echt domme mensen hebben natuurlijk helemaal niet het vermogen om zoiets op te pakken. Die zijn verontwaardigd en gaan meteen in de slachtofferrol.”

Vanaf nu gaat Van Dissel het dus volledig anders aanpakken: “Ik heb van deze fout geleerd. Ik weet nu dat domme mensen niet te motiveren zijn om hun intellectuele vermogens uit te dagen. Ik ben bereid om voortaan op een lager niveau met hen te communiceren.”

 
Deel dit artikel: