Van der Poel nog niet op de hoogte van looping in Parijs-Roubaix

Van der Poel nog niet op de hoogte van looping in Parijs-Roubaix
Foto: Rini Kools / Shutterstock.com

WALLERS - De Nederlandse wielerkampioen Mathieu van der Poel weet nog niets van de looping in het parcours van Parijs-Roubaix. Vermoed wordt dat Van der Poel pas tijdens de wedstrijd verrast wordt door het obstakel.

De wielerwedstrijd Parijs-Roubaix wordt komende zondag verreden. De organisatie heeft besloten om vlak voor het Bos van Wallers een veiligheidsmaatregel in te voeren. Dit punt in het parcours was voorheen gevaarlijk, omdat renners er met een enorme vaart op af denderen. De organisatie heeft daarom een looping aangelegd. Dat is een verticale lus die doorgaans in de achtbaanindustrie wordt gebruikt om de snelheid eruit te halen.

De Nederlandse favoriet Mathieu van der Poel is nog niet op de hoogte van de looping in het parcours. Van der Poel heeft wel zijn onvrede geuit over de chicane, waarvan hij zich afvraagt of het een grap is, maar hij heeft nog niet gereageerd op de looping.

De Vlaamse wielercommentator Filip Vermaelenstrate is benieuwd hoe de renners het er zondag vanaf brengen. “Het is voor het eerst dat een looping onderdeel uitmaakt van een wielerparcours, dus het zal voor sommige deelnemers even wennen zijn”, aldus Vermaelenstrate. “Het is vooral belangrijk dat de renners een helm dragen en met voldoende snelheid de looping in gaan.”

 
Deel dit artikel: