23 ℃

Van der Plas: “Mona Keijzer blijkbaar toch niet goed genoeg”

Van der Plas: “Mona Keijzer blijkbaar toch niet goed genoeg”
Foto: Robert Hoetink / Shutterstock.com

DEN HAAG - Ook de BBB heeft inmiddels gereageerd op de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen. De BBB kreeg veel minder zetels dan verwacht. “Als deze uitslag ons iets heeft geleerd, dan is het dat Mona Keijzer blijkbaar toch niet goed genoeg is”, aldus partijleider Caroline van der Plas.

De BBB deed met Mona Keijzer als premierskandidaat mee aan de verkiezingen. Volgens de nieuwste prognose krijgt de BBB zo’n zeven Kamerzetels, veel minder dan vooraf in de peilingen was voorspeld. Van der Plas vindt het jammer dat Mona Keijzer niet heeft gebracht wat de partij van haar verwachtte.

Een aantal weken geleden werd nog aangenomen dat de BBB de grootste partij zou worden en mogelijk zelfs de eerste vrouwelijke premier zou leveren. Nu blijkt dat die verwachting niet is uitgekomen.

“Mona Keijzer heeft de kiezer niet kunnen overtuigen. Dat is de harde conclusie die we helaas moeten trekken”, zei Van der Plas in reactie op de verkiezingsuitslag. “Ik denk dat ik namens de hele partij spreek als ik zeg dat wij meer van haar hadden verwacht. Later zullen we zorgvuldig moeten uitzoeken welke fouten Mona Keijzer gemaakt heeft.”

 
Deel dit artikel: