16 ℃

Van Barneveld gaat toch weer darten: “Ik heb nou eenmaal het lijf van een topsporter”

Foto: YT CC

Nog geen jaar na zijn afscheid van de dartsport heeft Raymond van Barneveld zijn pijlen weer opgepakt. De reden van zijn comeback is even helder als logisch: “Het zou eeuwig zonde zijn als ik mijn goddelijke lichaam niet gebruik voor het beoefenen van topsport.”

Na zijn laatste wedstrijd leek een terugkeer voor Van Barneveld een onmogelijkheid. Hij vond zichzelf een loser, een grote nul en hij walgde van zichzelf, omdat hij zelfs van veredelde amateur verloor. Tien maanden later ziet de wereld er echter anders uit. “Tijdens een rondje hardlopen van 50 kilometer bedacht ik me dat het eigenlijk belachelijk is dat ik met mijn lichaam geen topsport meer bedrijf.”

“Ik ben toch een ongelofelijke oetlul dat ik ben gestopt met darten? Echt een godvergeten nobody. Zo’n killerbody bezitten, maar wel een beetje simmen op de bank. Echt niet normaal wat een klootzak ik was. En dus heb ik tijdens een fietstochtje van 250 kilometer besloten om weer professioneel te gaan darten, zodat de toeschouwers deze topfitte sukkel weer lekker kunnen uitlachen.”

 
Deel dit artikel: