18 ℃

Valentijnsdag succesvol: hele dag slechts 497 soldaten gedood in oorlog Oekraïne

Valentijnsdag succesvol: hele dag slechts 497 soldaten gedood in oorlog Oekraïne
Foto: Sarakhan Vadym / Gresei / Shutterstock.com

Sint Valentijn deed zijn naam ook dit jaar weer eer aan. Op Valentijnsdag heerste wereldwijd ongekend veel liefde. In de Russisch-Oekraïense oorlog vielen zelfs maar 497 doden. Maar liefst drie doden minder dan op een gemiddelde oorlogsdag in dit conflict.

Liefde, liefde en nog eens liefde. Valentijnsdag was weer een topdag voor de ware liefhebber van liefde. Ook de soldaten die tijdens de Russisch-Oekraïense recht tegenover elkaar staan, hebben hun hart laten spreken, met een schitterend resultaat. Op Valentijnsdag waren maar liefst drie doden minder te betreuren onder de soldaten dan op een normale oorlogsdag.

Een Russische kolonel onderstreept met woorden vol empathie en medemenselijkheid de waarde van Valentijnsdag: “Onze tegenstanders zijn natuurlijk niets minder dan bloeddorstige beesten, maar ook die hebben schattige, onschuldige bloeddorstige baby’tjes. En dus hebben wij geen extra slachtoffers gemaakt. Hopelijk is Sint Valentijn ons daardoor welgezind en kunnen we het Oekraïense leger de komende maanden volledig wegvagen.”

 
Deel dit artikel: