17 ℃

Vakanties door inflatie flink duurder: “Dankzij Brams nier kunnen we toch een weekje weg”

Vakanties door inflatie flink duurder: “Dankzij Brams nier kunnen we toch een weekje weg”
Foto: iStockPhoto - Getty Images

Door de inflatie is de vakantie voor veel Nederlanders flink duurder dan vorig jaar. En omdat ook boodschappen en energie duurder werden, blijft in veel gezinnen toch al minder geld over voor de vakantie. Veel Nederlanders verzinnen creatieve manieren om toch een weekje weg te kunnen. Suzan van Kichelsberg uit Wijchen is met haar kinderen op Tenerife. Ze verzon een originele manier om de reis te betalen.

Suzan ligt languit op het strand, samen met haar zoontje Bram (5) en dochter Chardonnay (10). “Een weekje Tenerife is voor een alleenstaande moeder met twee kinderen niet te betalen in deze dure tijd. Via het internet ben ik gaan zoeken naar andere manieren om de vakantie te financieren”, vertelt ze.

Suzan kwam in contact met een Chinese man. “Hij was wel geïnteresseerd in Brams niertje. Sterker nog; hij bood zóveel geld, dat we wel twee keer op vakantie konden. Nou, daar hoefde ik natuurlijk niet lang over na te denken!”

Brams operatie is volgens zijn moeder prima gelukt. “Bram geniet ook van onze vakantie, ondanks de pijn. Hij is wel veel sneller moe, maar dat vind ik niet zo erg. ’s Avonds leggen we hem gewoon in bed en dan ga ik met Chardonnay nog lekker een paar uur de boulevard op”, lacht ze. “Als we voor haar ook een match vinden, gaan we volgend jaar naar Aruba.”

 
Deel dit artikel: