18 ℃

Vakantiegangers teleurgesteld, ook Afghanistan op code rood

Foto: BestPhotoPlus / Nancy Beijersbergen / Shutterstock.com

De wereldwijde opleving van het coronavirus heeft grote gevolgen voor vakantiegangers. Steeds meer landen sluiten de grenzen voor toeristen. Ook het pittoreske Afghanistan is inmiddels donkerrood gekleurd op de coronakaart. Dit maakt een relaxte vakantie naar dit vakantieland onmogelijk.

Jaarlijks reizen honderdduizenden Nederlandse vakantiegangers af naar Afghanistan. Het Zuid-Aziatische land wordt vooral geroemd om de ongerepte natuur en de leuke authentieke dorpjes waar talloze gezellige terrasjes klaarstaan om toeristen te ontvangen. Ook de hagelwitte stranden met palmbomen en kwalitatief goede hotels vallen in goede aarde bij de verwende toerist.

Annabelle van Bakel (38) uit Wijdenbosch is een van de Nederlanders die haar vakantie in het water ziet vallen: “Het is echt heel erg vervelend. Vorig jaar kon mijn tripje naar Afghanistan ook al niet doorgaan. Ik had echt goede hoop op dit jaar, maar nu ziet het er dus naar uit dat het weer niet gaat gebeuren. Het is echt pijnlijk dat ik daardoor al voor het tweede opeenvolgende jaar mijn kogelvrije vest in de kast moet laten hangen.”

 
Deel dit artikel: