13 ℃

Vakantiegangers die naar Italië gaan teleurgesteld: “We laten dit jaar de ski’s maar thuis”

Vakantiegangers die naar Italië gaan teleurgesteld: “We laten dit jaar de ski’s maar thuis”
Foto: Herzstaub / Ayo Production / Shutterstock.com

Veel vakantiegangers staan op het punt van vertrekken. Ook dit jaar gaan weer veel Nederlanders naar Italië. Maar door de klimaatverandering zal de vakantie dit jaar anders zijn dan normaal. Veel vakantiegangers zeggen dat ze dit jaar hun ski’s thuis laten.

In Italië is in grote delen van het land code rood afgegeven. De temperaturen zijn zo hoog dat de Italiaanse KNMI adviseert om tussen 11.00 uur en 18.00 uur uit de zon te blijven. Ook wordt aangeraden om steden tussen die tijden te vermijden, omdat de temperatuur in bebouwd gebied nog hoger zal zijn dan in landelijk gebied.

Voor veel Nederlandse reizigers is dit een fikse tegenvaller. Ook Bart en Sascha Schuursel uit Doetinchem zijn teleurgesteld: “Elke zomer gaan we met de kids naar Toscane om de hitte in Nederland te ontvluchten. De caravan vol met ski’s, sleeën en snowboards. Maar dit jaar laten we ze hoogstwaarschijnlijk allemaal in Nederland achter. We zullen nu slippers, zwembroeken en korte broeken moeten inpakken. Waanzin ten top.”

 
Deel dit artikel: