Vakantiedrama treft Nederlandse toeristen: “Nergens wifi”

Vakantiedrama treft Nederlandse toeristen: “Nergens wifi”
Foto: Monkey Business Images / Shutterstock.com

SAK THANI - Wat een leuke vakantie had moeten worden, veranderde voor de familie Bartelts in een drama. Na een week is het gezin al terug in Nederland. “Dit nooit meer”, zegt vader Rob.

Rob en Michelle vertrokken nietsvermoedend met hun twee kinderen naar Sak Thani in het zuiden van Thailand. “In de folder zag het er allemaal prima uit. Er was een groot zwembad voor de kinderen en airconditioning in elke kamer. Maar bij aankomst kregen we de schrik van ons leven”, vertelt Rob.

“Het hotel bleek niet te beschikken over wifi. Aan onze smartphones hadden we dus helemaal niets. Facebook, Instagram, niets werkte. Onze tweets naar het reisbureau kwamen niet aan. Daar zit je dan, in een vreemd land.”

Het gezin was een week volledig offline. “Als zoiets je overkomt, ga je automatisch in overlevingsmodus”, zegt Paul. “Onze eerste zorg ging uit naar de kinderen. In het restaurant konden we wat voedsel bij elkaar scharrelen. Na een paar uur zeuren bij de receptie werden we met een busje naar het vliegveld gebracht. Daar was twee streepjes wifi. Ik kon wel janken van geluk.”

Rob wil nooit meer naar Thailand: “In dat derdewereldland zien ze mij niet meer. Volgend jaar blijven we binnen de Europabundel.”

 
Deel dit artikel: