19 ℃

“Vakantie is niet bedoeld voor werklozen”

Ruim 95% van de vakantie-aanvragen van werklozen keurt hij af. “Vakantie is oorspronkelijk bedoeld als periode van rust voor de hardwerkende mens. Tegenwoordig denkt echter iedereen recht te hebben op vakantie. Dat is absurd”, vindt het drs. Harry Marrekoven van het Sociaal Maatschappelijk Beleidscentrum (SMB).

Harry-Marrekover-SMB“Vakantietijd is bedoeld als rusttijd van de werkende burger. Vele maanden heeft hij of zij gewerkt en daarna is een rustperiode goed en nuttig. De Nederlander die leeft van een uitkering heeft natuurlijk geen recht op vakantie. Want die persoon heeft immers niet gewerkt en heeft dus ook geen recht op vakantie. Volstrekt logisch”, aldus Marrekoven.

Patrick Loseveen (25) is het niet met Marrekoven eens. Door gebrek aan motivatie kan Patrick niet werken en daarom leeft hij al zes jaar van een uitkering. Zaterdag gaat hij voor drie weken naar Zuid-Frankrijk. “Sorry hoor, maar ik heb net zo goed recht op vakantie”, briest hij. “Het is heel vermoeiend als je geen baan hebt. Daar moet je ook van uitrusten! Die hoge heren hebben geen idee wat wij, werklozen, moeten meemaken. Vakantie is een recht, werk of geen werk!”

Desondanks zal het Sociaal Maatschappelijk Beleidscentrum de minister verzoeken om het recht op vakantie van alle uitkeringstrekkers te beperken.

 
Deel dit artikel: