13 ℃
Vaderdag

Vader Tom blij dat hij één keer per jaar een hork mag zijn: “Heel het huis bij elkaar gescholden”

Vader Tom blij dat hij één keer per jaar een hork mag zijn: “Heel het huis bij elkaar gescholden”
Foto: Anel Alijagic / Ollyy / Khorzhevska sylv1rob1 / Shutterstock.com

Tom Berting (46) uit Boxtel is vader van drie dochters en kijkt terug op een geslaagde Vaderdag. Het is de enige dag dat hij ongestraft een hork mag zijn en zijn gezinnetje de tering mag schelden omdat ze alles fout doen.

De sfeer in huize Berting was op Vaderdag al vroeg bedorven. Vader Tom kreeg zoals gewoonlijk een ontbijtje op bed van zijn dochters Bente (9), Fien (7) en Noah (3). Moeder Suzanne begeleide de in hun mooiste kleren gestoken meisjes. Maar Tom zag meer dan genoeg mogelijkheden om de feestelijkheden meteen de kop in te drukken.

“Wat is dat in vredesnaam”, vroeg Tom aan Noah toen ze hem de tray met lekkernijen aangaf. “Wat is verdomme papa’s favoriete bier?” Noahs lipje begon te trillen en ook Bente en Fien hadden betrokken gezichtjes. Mama Suzanne probeerde de situatie te redden: “We wilden je een extra feestelijk biertje aanbieden omdat we zo blij zijn dat het Vaderdag is.”

Maar papa Tom voelde geen enkele behoefte om mee te gaan in de gedachtegang van zijn meiden: “Ik zuip geen hippe biertjes. Ik ben toch zeker geen wijf! Ik wil dat jullie nu naar de winkel gaan om mijn favoriete biertje te kopen en daarna hoop ik dat jullie mij eindelijk eens wat oprechte genegenheid en liefde gaan geven.”

 
Deel dit artikel: