18 ℃

Vaccinweigeraars verrast door nieuwe lockdown: “Knap dat we dit in zo’n korte tijd hebben kunnen bereiken”

Foto: Edward Crawford / Shutterstock.com

Nederland gaat weer gedeeltelijk op slot. Het kabinet kondigde vrijdagavond een nieuwe lockdown aan. Winkels en horecagelegenheden moeten vanaf zaterdag al om 20:00 uur dicht. Vaccinweigeraars en mondkapjesvertikkers hadden niet verwacht dat ze zo snel resultaat zouden zien.

“Door systematisch alle coronamaatregelen te negeren hebben we in relatief weinig tijd veel bereikt. Ik wandel pas een week zonder mondkapje de supermarkt in. Het is verbazingwekkend dat ik in zo’n korte tijd het hele land weer op slot kon krijgen”, zegt principieel mondkapjesvertikker Oldo de Biest.

Ook prikweigeraar Wesley Heulberg is verrast door de nieuwe lockdown: “Je moet niet vergeten dat slechts 15 procent van de Nederlanders niet is gevaccineerd. Ik had echt niet verwacht dat we dit met een kleine stronteigenwijze minderheid voor elkaar konden krijgen.”

Gaan Oldo en Wesley zich houden aan de nieuwe lockdown? “Nee, natuurlijk niet!”, lacht Wesley. “We gaan keihard demonstreren tegen wat wij met ons gedrag hebben veroorzaakt!”

 
Deel dit artikel: