UWV zoekt vervangend werk voor Mark van Bommel

Foto: Kivnl / Shutterstock.com

Samen met uitkeringsinstantie UWV gaat voormalig voetbaltrainer Mark van Bommel op zoek naar een nieuwe baan. Van Bommel werd maandag ontslagen door zijn werkgever PSV.

Na de verloren wedstrijd tegen Feyenoord en het mislopen van de Champions League en de Europa League besloot PSV de samenwerking met Van Bommel te beëindigen. Via het UWV kan Van Bommel rekenen op een ww-uitkering, maar die is tijdelijk. Bij langdurige werkloosheid komt Van Bommel terecht in een bijstandsuitkering.

“We weten dat je kansen op de arbeidsmarkt sterk afnemen als je langer dan een half jaar werkloos bent”, zegt arbeidscoach Niels Vinckenest. “Daarom is het voor de heer Van Bommel belangrijk om zo snel mogelijk weer aan de slag te gaan. Misschien liggen zijn kansen wel in een heel andere branche. In de bouw zitten ze momenteel te springen om mensen. En voor het sjouwen van bakstenen heb je echt geen opleiding nodig.”

Het UWV benadrukt dat Van Bommel zelf in actie moet komen. Vinckenest: “Het belangrijkste is nu dat de heer Van Bommel van die bank af komt. PSV dacht precies hetzelfde.”

 
Deel dit artikel: