17 ℃

UWV: “Edwin van der Sar kan fluiten naar uitkering”

UWV: “Edwin van der Sar kan fluiten naar uitkering”
Foto: YT CC

Het is nog maar de vraag of Edwin van der Sar een WW-uitkering krijgt, nu hij zijn baan als algemeen directeur bij Ajax heeft opgezegd. 

Van der Sar kondigde dinsdag zijn vertrek aan bij Ajax. “Of meneer Van der Sar in aanmerking komt voor een WW-uitkering valt nog te bezien. Het is niet zo dat wij meteen paraat staan met een zak geld, omdat meneer Van der Sar geen zin meer heeft om te werken. Daar zijn regels voor”, laat een woordvoerder van het UWV weten.

“Wie zelf ontslag neemt heeft meestal geen recht op een WW-uitkering. Het was daarom verstandig geweest als de heer Van der Sar eerst juridisch advies had gevraagd vragen bij een rechtshulpverlener”, aldus het UWV. “Nu komt meneer Van der Sar hooguit in aanmerking voor een bijstandsuitkering, maar alleen als meneer Van der Sar niet meer dan twaalfduizend euro aan spaargeld heeft.”

De uitkeringsinstantie meldt verder dat voor Van der Sar de sollicitatieplicht geldt: “We verwachten dat meneer Van der Sar vier keer per maand solliciteert. Maar gezien zijn recente prestaties is de kans niet zo groot dat meneer Van der Sar op korte termijn weer een baan vindt.”

 
Deel dit artikel: