22 ℃
WOZ

Goed nieuws: volgens de gemeente is uw huis een stuk meer waard

Goed nieuws: volgens de gemeente is uw huis een stuk meer waard
Foto: Rudmer Zwerver / Shutterstock.com

Mooi nieuws voor huiseigenaren: de gemeente laat de WOZ-waarde van uw huis flink stijgen. Volgens uw gemeente is uw huis nu meer waard dan ooit. Met dit sympathieke gebaar willen gemeenten hun inwoners in deze dure tijd financieel ondersteunen.

De WOZ-waarde stijgt met gemiddeld bijna 17 procent. Had uw huis in 2022 nog een waarde van bijvoorbeeld 250.000 euro, dan is datzelfde huis volgens de gemeente nu 292.500 euro waard! U bent dus in een jaar tijd zomaar 42.500 euro rijker geworden.

Vanzelfsprekend reageren huiseigenaren dolenthousiast op de stijging van de WOZ-waarde. “Dit is echt een leuke verrassing”, zegt huiseigenaar Fabo Hubriks uit Renswoude. “Mijn gemeente liet de WOZ-waarde van mijn huis met maar liefst 28,8 procent stijgen. Mijn huis is ineens 82.000 euro meer waard. Fantastisch! Mooi dat de gemeente mij op deze manier een beetje compenseert voor de torenhoge energieprijzen.”

Hubriks heeft nog geen idee wat hij met de 82.000 euro gaat doen: “Van dat geld ga ik eerst maar eens lekker op vakantie. Daarna heb ik nog genoeg over voor een nieuwe auto. Ik hoop dat de gemeente het snel overmaakt.”

 
Deel dit artikel: