19 ℃

Urkers door toonaangevend Balderdash Magazine verkozen tot leukste mensen van de wereld

Foto: Fokke Baarssen / Shutterstock.com

Na enkele turbulente dagen in Urk is er eindelijk ook goed nieuws voor de inwoners van het vissersdorp. Een toonaangevend tijdschrift heeft ze namelijk uitgeroepen tot leukste mensen van de wereld.

Het Amerikaanse Balderdash Magazine, met een oplage van 43 miljoen exemplaren één van de grootste tijdschriften ter wereld, houdt jaarlijks een peiling onder haar lezers om te bepalen waar de leukste mensen wonen. Dit jaar heeft het tijdschrift de inwoners van het pittoreske Urk verkozen tot allerleukste van de hele wereld. Een flinke opsteker voor de geplaagde bevolking van het dorp.

Balderdash Magazine is lyrisch over Urk. Zo staat er in het blad te lezen: “Urk is een gezellig vissersdorp en een levendige badplaats met een prachtig strand. Vanuit de prachtige, negentiende-eeuwse vuurtoren heeft u een adembenemend uitzicht over de schitterende kustlijn. Een bezoekje aan het Urker Museum ‘Het Oude Raadhuis’ is een absolute must. Daar kunt u de traditionele klederdracht van dit sympathieke volkje aan het IJsselmeer bewonderen. Aan De Noord vindt u het schitterende kerkgebouw uit 1993, het kloppend hart van het dorp waar iedereen met open armen wordt ontvangen. En wie ’s avonds op de Staversekade geniet van de zonsondergang, begrijpt direct waarom Urk ook wel ‘De Parel van het IJsselmeer’ wordt genoemd. Het is dan ook geen wonder dat de bewoners van dit plaatsje zeer tevreden mensen zijn en zeer positief in het leven staan.”

 
Deel dit artikel: