21 ℃

Unox komt met vegetarische lulvervanger

Lulkoning Unox introduceert vandaag de eerste vegetarische lulvervanger. De lulvervanger is gemaakt van onder meer plantaardige olie en erwten. De lulvervanger is speciaal bedoeld voor mensen die een dagje geen vleeslul willen.

Foto: StudioPortoSabbia / Shutterstock.com

Unox heeft er vier jaar over gedaan om de lulvervanger te ontwikkelen. “Eigenlijk hadden we die al vier jaar terug willen introduceren, maar het heeft lang geduurd om de smaak en textuur écht goed te krijgen”, vertelt een woordvoerder van het bedrijf.

De markt voor vegetarische lulvervangers is de laatste jaren sterk gegroeid. Al ruim de helft van de consumenten gebruikt minstens één dag in de week een vegetarisch alternatief voor de vleeslul. De totale omzet aan lulvervangende producten komt dit jaar uit op dik 80 miljoen euro.

Consumenten zijn redelijk enthousiast over de vegetarische lulvervanger. “Ik merk bijna geen verschil”, aldus de 24-jarige Rianne uit Wageningen. “Het formaat is perfect en hij ziet er uit om op te vreten. Hoewel dat laatste natuurlijk niet de bedoeling is.”

 
Deel dit artikel: